Lokari i Finland
30 000 kvadratmeter på Finlands sydvästkust

lokari i Finlandlokari i Finland
lokari i Finland
lokari i Finland
Lokari Leo Laine OY heter företaget som tillverkar bland annat Lokari innerskärmar. Fabriken ligger i Rauma på Finlands sydvästkust. I den 30 000 kvadratmeter stora fabriken jobbar i dag cirka 60 personer med att tillverka högklassiga plastprodukter, som till exempel Lokari innerskärmar.

Lokari Leo Laine OY levererar plastprodukter till bland andra Valmet Traktorit OY, Fiskars Consumer OY AB, Biolan OY, Bombandier-Nordtrac OY, Volvo Personvagnar Transmission AB, Atlas Copco med flera.
KylarskyddKylarskydd
Kylarskydd

Kvalitet och lyhördhet för kundens krav.


Lokari Leo Laine OY tillverkar kvalitetsprodukter och är kvalitetssäkrade enligt ISO-9000.

Innerskärmar från Finland - sedan 1960-talet

Idén med innerskärmar väcktes av företagets ägare, Leo Laine, under 1960-talet. Problemet han såg var att bilar redan tidigt drabbas av rostangrepp i hjulhus och på skärmar. Leo Laine tillverkade och monterade då innerskärmar av aluminium i bilens hjulhus. Detta förhindrade att smuts, vägsalt, med mera trängde upp i hjulhusen. För att få tätt, monterade Leo Laine en gummilist som tätning. Den första generationen innerskärmar var född!

Efterfrågan blev mycket stor till den snabbt växande marknaden av nya och begagnade bilar, vilka alla hade samma rostproblem. Under 1970-talet började man dessutom att tillverka Lokari innerskärmar av HD-polyetenplast.

Lokari innerskärmar - skyddar inte bara mot rost
Många monterar i dag innerskärmar för att förhindra rostangrepp i hjulhus och på skärmkanter, men Lokari innerskärmar har även en till betydande fördel, de sänker ljudnivån väsentligt i din bil.

Aluminium eller plast, vad ska jag välja?
Till nyare bilmodeller tillverkas Lokari innerskärmar i HD-polyetenplast och till äldre bilar i aluminium.

Mer än bara innerskärmar
Lokari Leo Laine OY tillverkar förutom innerskärmar:​
  • Vägmärken
  • Poseidon trampbåtar
  • Roddbåtar
  • Kanoter
  • Trädgårdskomposter
  • Trädgårdsbassänger